Georgia Guidestones: Monumentul Controversat Făcut Din Granit

Georgia Guidestones: Monumentul Controversat Făcut Din Granit

Georgia Guidestones a fost un monument de granit care a fost ridicat în comitatul Elbert, statul Georgia, Statele Unite ale Americii, din 1980 până în 2022. Monumentul avea o înălțime de 5,87 metri și era alcătuit din șase plăci de granit, având o greutate totală de 107,840 tone. A fost uneori numit “Stonehenge-ul american”

Creatorii monumentului credeau că va avea loc o calamitate socială, nucleară sau economică și doreau ca monumentul să servească ca un ghid pentru umanitatea post-cataclismică. De-a lungul timpului, monumentul a fost controversat și a devenit subiectul unor teorii ale conspirației care susțineau că este legat de ocultism.

În iunie 1979, un bărbat care folosea pseudonimul Robert C. Christian s-a adresat companiei Elberton Granite Finishing Company în numele “unei mici grupări de americani loiali” și a comandat structura. Christian, a explicat că pietrele vor funcționa ca o busolă, un calendar și un ceas, și ar trebui să poată “rezista evenimentelor catastrofale”. Bărbatul a folosit pseudonimul ca o referință la religia creștină. El a declarat că dorește să construiască un monument de granit care să rivalizeze cu monumentul neolitic britanic Stonehenge, de la care a fost inspirat după ce l-a vizitat. Cu toate acestea, a spus că, deși Stonehenge era impresionant, nu avea niciun mesaj de comunicat.

Pe 6 iulie 2022, Guidestones au fost grav avariate într-o explozie provocată de vandali, iar dărâmăturile și restul monumentului ce mai stătea în picioare au fost îndepărtate de guvernul local în aceeași zi. În iulie, primarul orașului Elberton, Daniel Graves, a anunțat că are planuri de a reconstrui monumentul. Cu toate acestea, pe 8 august, Consiliul Comitatului Elbert a votat pentru a dona rămășițele monumentului Asociației de Granit Elberton, și pentru a returna cele 2 hectare de teren pe care a fost ridicat monumentul proprietarului său anterior.

Share:

More Posts

Piese de Șah din Granit

Piese de Șah din Granit

Piesele de șah din granit reprezintă o alegere neconvențională și interesantă pentru pasionații de șah. Granitul este durabil și elegant poate adăuga o notă distinctivă

Curling: Jocul cu Piatra de Granit

Curling: Jocul cu Piatra de Granit

Curlingul este un sport de iarnă jucat pe o suprafață rectangulară de gheață. Două echipe, fiecare formată din doi sau patru jucători, se confruntă între